Organismul acumulează grăsimi în zone diferite la femei și bărbați și astfel se pot dezvolta depozite inestetice. Unele zone pot fi destul de vizibile, precum abdomenul, ceea ce enervează pacienții, care optează pentru liposucție să poată ajunge la starea fizică dorită.

 De obicei, intervenția chirurgicală poate face să dispară definitiv acumulările de grăsime în exces. Cu toate acestea, liposucția poate elimina maxim 5 litri de grăsime, deci nu este potrivită pentru reducerea generală a greutății. În schimb, cu ajutorul acesteia corpul poate fi remodelat în locurile dorite, ceea ce rezultă în contururi corporale armonioase.

Condiții optime pentru o liposucție

Starea pielii este deosebit de importantă pentru rezultatul tratamentului de liposucție, deoarece numai pielea relativ întinsă și elastică se poate așeza din nou bine după procedură. În consecință, nu vârsta în sine este decisivă, ci gradul de elasticitate al pielii pentru a obține contururi netede. Cu toate acestea, pacienții trebuie să aibă cel puțin 18 ani, iar femeile nu trebuie să fie însărcinate sau să alăpteze. Pacienții care sunt interesați de liposucție ar trebui, de asemenea, să aibă o sănătate generală bună și o greutate stabilă.

Operația dintr-o privire 

DURATA LIPOSUCȚIEI  1-3 ore  

TIP DE ANESTEZIE  anestezic generală sau locală, în funcție de zonă

 ÎNGRIJIRE MEDICALĂ ambulatoriu, rareori internat 

ABILITATEA SOCIALĂ  după aproximativ o săptămână  

REZULTAT FINAL  vizibil după aproximativ 3 luni  

COSTUL LIPOSUCȚIEI  aproximativ 5.000 – 7.000 euro

Tehnici de liposucție

Liposucția tumescentă

Durata procedurii variază în funcție de tehnica de liposucție dorită. Cea mai comună metodă de astăzi este liposucția folosind anestezie locală tumescentă, un anestezic eficient amestecat cu soluție salină care este injectată sub țesutul adipos din zona țintă. Pentru a putea injecta soluția și apoi a aspira grăsimea mai ușor, se fac mici incizii cutanate (max. 5 mm) în care se introduc canule. De îndată ce anestezicul își face efectul, după aproximativ o jumătate de oră, țesutul gras poate fi aspirat prin canule. Pentru a le ghida prin țesutul conjunctiv cât mai eficient și ușor posibil, totuși, este necesară o anumită experiență. În final, inciziile sunt închise cu suturi fine.

Liposucția laser

Procedura de liposucție asistată cu laser se mai numește și SmartLipo și durează de obicei 15 până la 20 de minute. O canulă foarte subțire este introdusă în stratul de grăsime cu un fascicul laser, care generează energie termică. Când această căldură de la fasciculul laser lovește celulele adipoase, acestea se lichefiază. Ca și în cazul altor metode de lichefiere a grăsimilor, are avantajul că grăsimea poate fi aspirată mai ușor în stare lichidă. Deoarece lumina laser închide vasele de sânge, această procedură reduce edemul și sângerarea sub piele. Metoda este potrivită în special pentru depozitele mai mici de grăsime. Totuși, dacă amploarea liposucției depășește 500 ml grăsime, procedura trebuie abordată în mai multe ședințe.

Liposucția cu radiofrecvență

Așa-numita procedură Bodytite funcționează cu frecvență radio și este una dintre cele mai recente tehnici de liposucție. Ca și în cazul lipolizei laser, se utilizează energia termică controlată. Cu toate acestea, în loc de laser, undele radio asigură ca celulele adipoase să fie procesate în așa fel încât să poată fi aspirate. În acest scop, o canulă fină atașată cu un electrod ste introdusă în stratul de grăsime de sub piele. Acest electrod creează undele radio care trimit energie termică în țesutul adipos și subcutanat. În același timp, un alt electrod este plasat în exterior pentru a controla temperatura pielii și a preveni supraîncălzirea. Undele radio fac ca grăsimea să poate fi aspirată mai ușor, dar provoacă și formarea de colagen nou și astfel au un efect de strângere a pielii. Deoarece Bodytite poate fi folosit pentru tratarea regiunilor dificile ale corpului, precum și a cantităților mari de grăsime, această procedură oferă atât avantajele liposucției (liposucție) asistată cu laser, cât și cele ale procedurilor convenționale.

Liposucția prin BodyJet

Prin tehnica Bodyjet (WAL), celulele adipoase sunt îndepărtate din țesut cu un jet de apă și sunt aspirate. Nu numai că jetul de apă face această metodă deosebit de blândă, dar reduce și din cantitatea de soluție tumescentă folosită, ceea ce o face mai puțin invazivă. În plus, procedura este în general mai scurtă, deoarece timpul în care soluția anestezică își face efectul este mai scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.