Consumul și excreția de apă în organism ar trebui să fie în echilibru. Cu toate acestea, din cauza stilului de viață, a modificărilor hormonale și a stresului excesiv, reținem adesea mai multă apă decât este sănătos. Senzația de balonare este comună în perioada de dinaintea menstruației, în timpul sarcinii și menopauzei, dar, dacă aveți retenție de apă în afara acestor perioade, trebuie să aveți grijă! Excesul de apă din corp are ca rezultat nu numai balonarea, dar poate crea și celulită vizibilă și poate face ca picioarele să se simtă grele. Retenția prelungită de lichide poate duce chiar la o afecțiune numită limfedem.

Partea bună este că poți tine sub control retenția de apă. Avem trei sfaturi pentru tine despre cum să eviți edemul și să previi apariția celulitei.

1. Bea mai multă apă

Chiar dacă ar putea suna ilogic să bei mai multă apă atunci când corpul tău o reține, motivul pentru excesul de apă în organism se poate datora lipsei de hidratare adecvată. Apa reprezintă aproape 50% din greutatea corporală a unui adult și excretăm în mod natural până la 2,5 litri pe zi. Prin urmare, este necesar să înlocuiți acest volum în mod regulat. Se recomandă să beți 0,5 l de apă la 15 kg greutate corporală în fiecare zi. Bea apă în mod continuu pe tot parcursul zilei. Dacă suferi de edem și celulită, bea în mare parte apă plată și evită alcoolul.

2. Poartă îmbrăcăminte de compresie

Terapia prin compresie s-a dovedit a fi o modalitate eficientă de reducere a cantității de apă din organism (cauzată de o funcționare defectuoasă a sistemului limfatic) și de a reduce senzația de picioare grele. Capacitatea de compresie a îmbrăcămintei îmbunătățeste semnificativ circulația sângelui și a sistemului limfatic. Datorită ciorapilor compresivi medicinali, veți obține și un aspect tonifiat al picioarelor.

3. Fă sport în mod regulat

Retenția de apă afectează în principal persoanele cu un stil de viață sedentar. Fă sportul parte din rutina ta zilnică. Nu trebuie să fii un alergător la maraton, o scurtă plimbare în fiecare zi este suficientă. Mersul pe jos în combinație cu pantalonii compresivi vă pot ușura semnificativ senzația de picioare grele și umflate; în afară de asta, reduc și simptomele celulitei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *