Dacă aveți de gand să vă supuneți unei intervenții de chirurgie plastică, trebuie să știți că purtarea articolelor de îmbrăcăminte compresivă în timpul procesului de recuperare este la fel de importantă ca și procedura propriu-zisă. De fapt, purtarea articolelor de compresie pe care clinica ta le-a recomandat pentru tine este o necesitate cu adevărat. Acestea asigură vindecarea pielii în poziția corectă în timp ce țin lichidul în exces departe de tuburile de dren (în cazul în care acestea au fost folosite de către chirurgul dumneavoastră).

Să trecem în revistă fiecare beneficiu.

Previn acumularea excesivă a lichidelor în zonele tratate

Pe măsură ce grăsimea este îndepărtată (de exemplu în timpul tratamentului de liposucție Vaser), are loc crearea unui așa-numit “al treilea spațiu” între piele și mușchi. Acest spațiu are potențialul de a se umple cu lichid care poate rămâne prins pe măsură ce țesutul se regenerează. Cu îmbrăcămintea potrivită, se exercită o presiune uniformă asupra tuturor zonelor tratate, și veți evita acumularea de lichide care pot cauza complicații estetice dificil de gestionat, care vor adăuga un cost suplimentar procedurii dumneavoastră. O complicație frecventă derivată din colectarea lichidului este seromul.

Sprijină sistemul limfatic

Corpul nostru are un sistem limfatic cu rolul de a drena excesul de lichid și de a trimite toxinele către organele de eliminare. Orice formă de liposucție (inclusiv liposucția Vaser) va deteriora în mod inevitabil acest sistem limfatic într-o anumită măsură. În plus, propriul proces inflamator va duce la producerea unor fluide în țesuturile tratate. Pe măsură ce sistemul limfatic se reface și zona tratată se vindecă în timpul procesului de recuperare, compresia oferită de îmbracamintea de compresie, mai ales atunci când este asociată cu un masaj bun de drenaj limfatic, poate sprijini sistemul limfatic în îndepartarea acestei cantități suplimentare de lichid din zonele în care se efectuează liposucția.

Stimulează retracția pielii

Când se aplică o presiune uniformă asupra pielii, aceasta este forțată să se vindece într-un mod uniform și omogen, prevenind aspectul ridat. Pe măsură ce pielea și țesuturile superficiale se “lipesc” uniform înapoi pe mușchi, îmbracamintea de compresie ajută la retragerea pielii.

Există modele și mărimi pentru toate situațiile

Fiecare brand de îmbrăcăminte compresivă are o multitudine de articole de diferite forme și dimensiuni pentru a se potrivi cel mai bine zonelor tratate. O presiune bună este esențială pentru a oferi rezultatele necesare. Un articol prea larg este pur și simplu inutil.

Dupa o intervenție la abdomen și șolduri folosim două tipuri diferite de îmbrăcăminte compresivă. O vestă de compresie pentru a aplica o presiune uniformă pe toate zonele tratate și un liant de compresie care, prin aplicarea unui strat suplimentar de presiune, previne plierea inadecvată a pielii, menține forma corectă și stoarce tot excesul de lichid din zonele tratate.

Articolele de îmbrăcăminte cu fibre lycra-elastice oferă un nivel mai ridicat de eficacitate și sunt foarte confortabile. Fiți conștienți de faptul că vestele de compresie non-medicale vă pot face rău și pot provoca complicații precum seroamele, creșterea formării de țesut cicatricial și creșterea riscului de infecție.

Cât timp este recomandat să le porți?

Fiecare zonă a corpului are necesități diferite. Cu toate acestea, pentru a obține rezultate excelente, vă recomandăm următoarele:

Full-time, adică 24 de ore pe zi (se scoate piesa doar pentru a face un duș) timp de 3 săptămâni.

Aceasta este urmată de:

Part-time, adică 12 ore pe zi, purtând-o fie ziua, fie noaptea în timp ce dormi.

De exemplu, la efectuarea liposucției Vaser în zona de sub bărbie vă recomandăm să păstrați îmbrăcămintea de compresie full-time pentru primele 3 zile și part-time pentru urmatoarele 7 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *