Ridurile dintre sprâncene sunt poate cele mai de temut riduri pe care o persoană le poate experimenta ca prim semn de îmbătrânire. Foarte evidente, acestea se adâncesc din ce în ce mai mult dacă nu sunt oprite, ceea ce poate afecta viața socială și imaginea de sine a oricărui om.

Din fericire, trăim într-o epocă în care serviciile medicale estetice sunt accesibile și aduc rezultate excelente împotriva acestor riduri.

Bine ar fi să începem injectările odată ce observăm apariția ridurilor glabelare, dar este în regulă și dacă așteptăm câțiva ani până încep să se dezvolte, pentru că rezultatele tratamentelor estetice vor fi în continuare eficiente.

În acest articol vom pătrunde în lumea celor mai apreciate tratamente de medicină estetică împotriva ridurilor glabelare.

Cu toate acestea, să nu uităm importanța unui bun regim de îngrijire a pielii. Retinoizii, colagenul și acidul hialuronic sunt ingrediente de top împotriva formării ridurilor. Să nu mai vorbim despre SPF. Odată cu vârsta, orice iubitor de beauty adaugă aceste produse la rutina sa de îngrijire.

Cele mai bune tratamente estetice pentru ridurile dintre sprâncene

Botox sau Dysport

Cele două produse mult iubite de consumatoarele de medicină estetică conțin aceeași substanță, adică toxina botulinică, o neurotoxină care paralizează temporar mușchii dinamici dintre sprâncene sau de pe frunte, pentru a reduce formarea ridurilor. Diferența constă în compoziția și dozajul acestora.

Dysport conține molecule mai mici decât Botoxul, care se pot difuza mai repede și se pot răspândi pe o zonă mai largă de țesut odată injectate. Acest lucru poate fi un avantaj atunci când se tratează zone mai mari precum fruntea. Cu toate acestea, poate fi necesară o cantitate mai mare de Dysport pentru a obține aceleași rezultate ca Botoxul.

În schimb, Botoxul este format din molecule mai mari, ceea ce îl face mai potrivit pentru tratamente precise în zone mai mici, precum ridurile periorale, unde nu este probabil să se răspândească în mușchii adiacenți.

Fillerele dermice

Fillerele dermice sunt un alt mod dovedit de a trata ridurile glabelare, deși nu funcționează în același mod ca substanțele de mai sus. În timp ce Botoxul și Dysportul blochează activitatea nervoasă de la nivelul mușchilor, fillerele umplu ridurile cu substanțe pentru a arăta mai pline și a netezi în felul acesta pielea. Aceste substanțe biocompatibile se reabsord în timp, așadar este necesară reinjectarea lor odată ce efectele încep să scadă.

Acid hialuronic

Acidul hialuronic, în special produsele precum Stylage, poate fi utilizat cu succes pentru a umple ridurile glabelare și pentru a netezi aspectul pielii în acea zonă. Hialuronanul este o substanță care apare în mod natural în corp, ceea ce îl face inofensiv atunci când este injectat. Alte produse de acest fel sunt Restylane sau Juvederm.

Acid polilactic

Acidul polilactic este biocompatibil și biodegradabil. Odată înjectat în piele, stimulează producția de colagen, ceea ce determină pielea să își recapete elasticitatea și fermitatea. Substanța acționează în timp, ceea ce oferă rezultate mai de durată decât fillerele din acid hialuronic. Cele mai bune produse cu acid popilactic sunt Sculptra și Gana Fill.

Hidroxiapatita de calciu

Hidroxiapatita de calciu este o altă substanță care apare în mod natural în organism, precum acidul hialuronic, ceea ce înseamnă că este complet sigură și eficientă odată injectată. Această substanță stimulează producția de colagen, pentru ca pielea să fie netezită și ridurile îndepărtate pentru mult timp. Cel mai celebru produs cu hidroxiapatită de calciu este Radiesse.

Microneedling

Microneedling-ul se remarcă drept un tratament de ultimă generație pentru întinerirea pielii, inclusiv pentru ridurile frunții.

Utilizarea de micro-ace creează microleziuni în piele, care declanșează răspunsul natural de vindecare al organismului și producția de colagen și elastină. Aceste proteine acționează pentru a umple și a întări pielea, pentru ca noi să ne putem bucura de o piele a frunții netedă și sănătoasă. Rezultatul, precum în cazul ultimelor substanțe menționate mai sus, continuă să se îmbunătățească în timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *