Măștile faciale hidratante sunt asociate mai mult cu relaxarea într-o seară de duminică, decât cu avantajele reale pe care le pot aduce tenului. Alese în funcție de necesitățile pielii, aduc o îmbunătățire semnificativă în aspectul acesteia. Citește în continuare pentru a afla de ce o mască de tip șervețel este un adevărat tratament al feței.  Află și cum să alegi o mască facială și care sunt cele mai căutate branduri la ora actuală.

De ce măștile faciale ajută în mod special tenul?

Secretul acestor măști stă în puterea și rapiditatea lor de acțiune. Atunci când ne aplicăm o mască pe față, doze mari de vitamina C, aloe vera, sau alte ingrediente benefice pentru piele sunt absorbite în mod rapid, în cantități mari. Mai mult, masca acoperă complet tenul și ingredientul ajunge pe toată suprafața acestuia.

Măștile de față sunt fabricate din materiale subțiri din bumbac, raion sau hidrogel. Acestea sunt concepute pentru a transporta nutrienții în mod eficient și adânc în piele. Ingredientul principal în orice mască facială este apa, dar se adaugă ingrediente suplimentare hidratante și/sau active pentru a infuza în piele nutrieții de care are nevoie.

Măștile faciale tip șervețel au un alt avantaj. Față de cremele obișnuite, conțin o cantitate mai mare de ingredient activ. Spre exemplu, alantoina, un activ hidratant folosit deseori în cosmetice, poate ajunge la un procent de 0,2% în cremele de față, pe când în măștile de față ajung chiar și la 1%.

Tocmai din acest motiv, se recomandă utilizarea lor doar o dată pe săptămână, timp de 10-20 de minute. Folosite de mai multe ori decât indicat, pot ajunge să irite pielea. Important este să vă ghidați după recomandările producătorului.

Ce maști faciale mi se potrivesc?

Există o varietate impresionantă de măști faciale disponibile pe piață, precum măștile pe bază de argilă, măștile exfoliante, măștile pe bază de cărbune, mască de față cu acid hialuronic, etc.

Important este să ne concentrăm pe rezultatul dorit. Când alegem produsul, citim ambalajul și vedem ce ingredient activ are produsul. Poate avea, spre exemplu, vitamina C, un ingredient cu proprietăți de exfoliere, care oferă instantaneu strălucire pielii. Dacă conține acid hialuronic, masca va lăsa fața hidratată, cu un efect intens de prospețime. Măștile cu peptide și colagen pot fi luate în considerare dacă doriți să vă neteziți ridurile și să îmbunătățiți elasticitatea pielii.

Atenție totuși la componentele la care știți că fața dumneavoastră este reactivă.

Top 5 măști faciale în trend

Jalupro

Datorită acestei măști celebre în Italia, efectul nociv al factorilor poluatori asupra tenului este oprit. Protecția conferită de acidul hialuronic cu greutate moleculară medie este similară unui tratament injectabil la salon. Acest ingredient permite o absorbție profundă în piele, unde umple ridurile și oferă o senzație de revigorare. Formula completată de aminoacizi (Glicină, L-Prolină, L-Lizină, L-Leucină) oferă un efect de biorestructurare intens, prin stimularea sintezei de colagen și elastină. Împreună, sunt combinația ideală pentru un ten fără riduri.

Ejal

Fie că vă confruntați cu o uscăciunea pielii și apariția ridurilor, sau tânjiți după un tratament calmant pentru piele, vă recomandăm această mască accesibilă de la producătorul italian Medixa. Este formulată cu acid hialuronic, un ingredient compatibil cu orice tip de piele, binecunoscut pentru proprietăție hidratante și antirid de excepție. Vitamina b5 are efect sinergic și acționează pentru a tempera inflamația și pentru a hidrata pielea, oferind o senzație de prospețime imediat după.

Neutrogena Moisturizing Hydro Boost Hydrating Face Mask

Experimentați o hidratare profundă a tenului cu masca Neutrogena Hydro Boost Hydrating 100% Hydrogel, special concepută pentru pielea uscată. Această mască inovatoare utilizează un material hidrogel care reface instantaneu pielea uscată, lăsând-o hrănită, netedă și suplă. Fiecare mască este infuzată cu un ser nutritiv, îmbogățit cu acid hialuronic purificat, cunoscut pentru proprietățile sale hidratante. Masca este delicată cu pielea și non-comedogenă, ceea ce înseamnă că nu vă va bloca porii.

Rose Gold Brightening Facial Treatment Mask

Această mască de față este concepută pentru a menține strălucirea pielii tale. Conține ingrediente de înaltă calitate, cum ar fi aurul coloidal, recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante; peptide, care reduc ridurile și inflamația, și trandafirul de damasc, care calmează iritațiile și hidratează pielea. Toate aceste ingrediente ajută la revitalizarea tenului obosit în doar câteva minute.

Corsx Advanced Snail Mucin Power Sheet Mask

Această mască remarcabilă îmbogățită cu o concentrație de 35.000 ppm (părți per milion) de mucină de melc, pătrunde în profunzime unde livrează renumitul ingredient pentru capacitatea de a oferi hidratare pielii. Mucina de melc este cunoscută pentru proprietățile sale hidratante, precum și pentru potențialul său de a îmbunătăți elasticitatea pielii și de a promova un ten mai neted și mai tânăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *