Vârsta de 30 de ani este o vârstă frumoasă. Începi să faci mai mulți bani, starea psihologică ți se îmbunătățește și capeți mai multă încredere în tine. Cu toate acestea, este etapa când încep să se observe primele semne de îmbătrânire și este timpul ca rutina de îngrijire a pielii să fie luată în serios.

Personal, am observat apariția unei linii subțiri pe frunte încă de la 26 de ani. Alții devin conștienți de ridurile din jurul ochilor sau de ridurile nazolabiale tot în jurul acelei vârste.

Fie că vrem sau nu, timpul nu poate fi dat înapoi. Putem însă controla ritmul în care îmbătrânim cu ajutorul unor produse cu utilizare zilnică. Mai mult, există un tratament estetic pentru aproape orice preocupare a tenului și le putem folosi ocazional.

Schimbări ale aspectului pielii la 30 de ani

Se spune că aspectul pielii tale la 30 de ani reflectă modul în care ai avut grijă de aceasta la 20 și ceva de ani.

În jurul acestei vârste, nivelul de hormoni precum estrogenul scade. Estrogenul se ocupă se activitatea proteinelor precum colagenului și elastinei, care oferă un aspect plin pielii tale. În concluzie, nivelul de estrogen și proteine scade și pielea devine mai predispusă la apariția ridurilor. Scăderea acestor hormoni favorizează și apariția cearcănelor de sub ochi.

Este frecvent observată tendința tenului de a se usca, deoarece în jurul acestei vârste începe să scadă producția de sebum. Acest lucru poate fi asociat și cu faptul că reînnoirea celulară începe să încetinească, celule moarte ale pielii se acumulează în partea exterioară e epidermei și apar cojițele asociate pielii uscate.

Poți observa hiperpigmentări / melasmă apărute din neant. Acest lucru se întâmplă din cauza statului excesiv la soare sau în fața calculatorului, din cauza anticoncepționalelor sau a schimbărilor hormonale asociate sarcinii.

Faptul că elastina și colagenul scad, fac ca structura de susținere a pielii să slăbească și porii să devină dilatați. Se poate întâmpla acest lucru și din cauza unei  acumulări a celulelor moarte și a sebumului în pori, ceea ce îi face să se lărgească.

Unele femei pot observa apariția acneei, deoarece în jurul acestei vârste hormonii masculini (androgeni) se sintetizează mai des, ceea ce poate duce la exces de sebum.

Rutina de îngrijire a pielii la 30 de ani

E timpul să luăm acțiune pentru a controla viitorul pielii noastre, așa că adăugarea unor produse noi de îngrijire, sau crearea unui regim de îngrijire diferit în funcție de momentul zilei (dimineața/noaptea) este esențial.

  1. Cleanserul

Este important să alegem cleanserul potrivit pielii noastre, pentru a curăța în totalitate uleiul și impuritățile acumulate în timpul zilei și pentru a nu înfunda porii.

Dacă ai un ten uscat sau sensibil, alege o formulă delicată și hrănitoare, pe bază de apă. În cazul în care pielea este grasă sau mixtă, alege un produs de curățare special conceput pentru a regla nivelul de sebum și a preveni inflamația.

  • Ser cu vitamina C

Protecția solară nu elimină complet acțiunea dăunătoare a razelor UV asupra tenului, dar serul cu vitamina C oferă un strat suplimentar de protecție.  Vitamina C poate neutraliza radicalii liberi și stimula producția de colagen, în timp ce oferă un aspect de strălucire bine-venit tenului.

  • SPF-ul

SPF-ul este obligatoriu încă de la 20 de ani. SPF 30 este factorul de protecție ideal și blochează 97% din razele solare. Dacă ai un stil de viață activ și faci multe activități în aer liber, ar trebui să reaplici SPF-ul la fiecare una sau două ore.

  • Retinolul

Retinolul poate fi o adiție excelentă la rutina de îngrijire a persoanelor de 30 de ani. A fost denumit cel mai puternic ingredient topic anti-îmbătrânire al secolului. Este utilizat și împotriva petelor pimentare și împotriva acneei, deci cam pentru orice preocupare a tenului la vârsta aceea.

  • Crema de ochi

Cea mai afectată zonă de scăderea elastinei și colagenului poate fi zona sensibilă a ochilor, deoarece nu are atât de mult țesut gras și pielea este subțire. Așadar, protecția acesteia este esențială. Un ser pe bază de vitamina C este perfect, deoarece poate ilumina cearcănele și stimula producția colagenului pentru ca zona să rămână netedă.

3. Exfoliantul

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, procesul de regenerare celulară încetinește. Acest fenomen determină o acumulare a celulelor moarte la nivelul pielii, ceea ce contribuie la un aspect lipsit de hidratare.

Exfolierea delicată cu alfa hidroxiacizi sau beta hidroxiacizi, o dată pe săptămână, poate opri acest efect. Prin eliminarea stratului de celule moarte, porii sunt deblocați, liniile fine devin practic invizibile, petele pigmentare dispar, iar pielea devine mai luminoasă și mai sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *